De poezen Liselle en Charonna zagen het voor hun ogen gebeuren… de ziekte van Linda, die vooraf ging aan het ontstaan van de Akaija had ook op hen grote invloed. Maar juist door hun aanwezigheid hebben ze veel bijgedragen om deze periode voor ons allebei draaglijk te maken. Vandaar dat we ze hier willen eren en bedanken door hen een speciale plek geven op deze website. Zonder hen hadden we het niet volgehouden en was de Akaija er niet gekomen.

Liselle Soraya des Quatres Montagnes

Liselle is zogeheten Heilige Birmaan, een kattenras dat in Birma tempels moest bewaken. Ik twijfel er niet aan dat ze dat heel goed kunnen, want ik heb haar enkele keren zien vechten en zou ik werkelijk niet die inbreker van een tempel willen zijn.Het zijn onwaarschijnlijk lieve poezen, maar gedragen zich wel waardig… zeg maar koninklijk. Ofwel, mogen katten eigenwijs genoemd worden… Birmanen leggen die lat nog een stukje hoger en als het niet naar hun zin is kunnen ze je dat dagenlang kwalijk nemen.
Maar ik mag dat wel, poezen met karakter.
Overigens speelt Liselle als Pusj Maika een bijzondere rol in Wim’s boek Kiezen voor Vrije Keuze. Ze wordt zo genoemd door Igor, een man uit Uzbekiya die met zijn poes Maika in zijn armen aan het oefenen was om straks vader te kunnen zijn.

Charonna Nefertete van Dijk

Charonna kwam een jaar later dan Liselle in ons leven. Ze komt uit ‘s-Gravendeel en we hebben haar in feite veel te jong in huis moeten halen, met als gevolg dat ze bijna overleed omdat haar darmen niet goed functioneerden. Maar ze haalde het en groeide uit tot een mooie gitzwarte poes met, op latere leeftijd, witte snorharen. Ze is nooit gek op witte jassen geweest. We vroegen ons daarom af of ze misschien niet een vivisectie-poesje is geweest in een vorig leven. Hoe het ook zij… in dit leven hebben we alles voor haar gedaan wat we konden.
Charonna speelt ook een rol in het boek ‘Kiezen voor Vrije Keuze’, namelijk als Kleine Pusj. Igor heeft zelfs een liedje voor haar gezongen in een onverstaanbare taal, het Uzbec van 500 jaar geleden. Moeilijk te geloven wellicht, maar zo is het gegaan.